Anders helpen

Organiseer een actie of inzameling

De vogelopvang is ontzettend blij met particulieren, verenigingen, bedrijven en scholen die het initiatief nemen om een actie te organiseren. Denk bijvoorbeeld aan een sponsorloop, een inzamelingsactie op school, of een collecte op een verjaardag of jubileum.

De Stichting Vogelopvang Utrecht is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Bent u van plan iets te organiseren? Laat het ons weten. We komen graag met u in contact om met u mee te denken. Wilt u een collecte houden bij een verjaardag, jubileum of andere gelegenheid? Laat het ons weten, dan lenen wij een van onze speciale vogelopvang spaarpotten uit!

donatiebus

Alle inkomsten die we uit particuliere acties ontvangen, gaan direct en indirect naar de vogels toe. Denk bijvoorbeeld aan een behandeltafel voor gewonde vogels of couveuses voor jonge, verweesde vogels. Als u zelf specifieke wensen hebt over de besteding van uw gift, laat het ons dan weten!

Ons verlanglijstje

Misschien kunt u ons ook helpen door spullen te doneren en naar de vogelopvang te brengen. Wij zijn altijd op zoek naar:

  • handdoeken, die we gebruiken om nesten en bedden te maken voor de vogels. Let op! Ze mogen niet gerafeld zijn.
  • stenen waterbakjes (van bijvoorbeeld cavia’s en konijnen), voor onze kraaien, uilen en andere sterke vogels. Zij gooien de kleine plastic bakjes altijd om.
  • hangspiegels, om vlaamse gaaien, eksters en andere ‘slimme’ vogels te stimuleren.
  • snacks voor de vogels. Komt u na het boodschappen doen langs de vogelopvang? Onze jonge eendjes en gansjes zijn gek op andijvie. Andere vogels zijn dol op appels, kersen, bramen of bessen.

Heeft u een ander idee?

Heeft u een idee om de Vogelopvang Utrecht te helpen, die niet op deze pagina wordt genoemd?
Laat het ons weten!