Word vrijwilliger

Stichting Vogelopvang Utrecht kan niet bestaan zonder de inzet van vrijwilligers! Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die helpen met administratieve taken, onderhoudsklussen, bestuurstaken en de verzorging van de vogels.
Ook zin om mee te helpen? Hieronder vind je de openstaande vacatures.

 

Vrijwilligers gezocht:

 

Word jij enthousiast van het idee om wilde vogels te helpen en hen weer de vrijheid te geven? En ben je niet bang om je handen uit je mouwen te steken? Dan is de Vogelopvang op zoek naar jou!

Je hebt vooraf geen speciale kennis van vogels nodig. Natuurlijk moet je het wel leuk vinden om je in wilde vogels te verdiepen.

Functieomschrijving
Vrijwilligers helpen mee met het dagelijks reilen en zeilen van het vogelziekenhuis.

Taken die zij uitvoeren zijn bijvoorbeeld:

  • jonge en verzwakte vogels met de hand voeren
  • hokken en volières schoonmaken
  • medicijnen geven
  • nieuwe vogels aannemen en nakijken
  • patiëntenkaarten invullen
  • de telefoon beantwoorden

Kortom: afwisselend werk dat vraagt om vrijwilligers die stevig in hun schoenen staan, zelfstandig kunnen werken en verantwoordelijkheid durven dragen. Soms zijn er vogels die niet meer gered kunnen worden. Ook dat is iets waar je als medewerker mee om moeten kunnen gaan.

 Daarentegen kunnen veel vogels ook weer vrijgelaten worden, wat juist veel voldoening geeft. Bovendien zorgt de stichting voor een gedegen inwerkprogramma en al het noodzakelijke materiaal. Alle betrokken medewerkers zijn verzekerd tegen ongevallen of schade.

Geregeld wordt er een bijeenkomst voor alle vrijwilligers en medewerkers gehouden. Zo kan iedereen meedenken en meepraten over wat er op de Vogelopvang gebeurt.

Wie werken er bij de Vogelopvang?
Ons team bestaat uit allerlei verschillende mensen: van gepensioneerden tot studenten, van mensen met een fulltime baan tot mensen die tijdelijk geen werk hebben. Iedereen is welkom (vanaf 18 jaar). 
Eén ding hebben ze gemeen: ze gaan graag met dieren om en zijn vooral enthousiast om wilde vogels weer de vrijheid te geven.

Nieuwsgierig geworden?
Meld je aan voor een vrijblijvend oriënterend gesprek! Je krijgt dan informatie en een rondleiding door de Vogelopvang. Daarna volgt een inwerkperiode door een ervaren medewerker. Na een tijdje kun je zelfstandig aan de slag.

Je kunt je tijdens onze openingstijden telefonisch aanmelden voor een kennismakingsgesprek. Bel  030-2517255, dagelijks van 10:00 tot 16:00 uur.