Vacature

Stichting Vogelopvang Utrecht is 25 jaar actief en vangt jaarlijks ruim 3000 zieke en/of gewonde inheemse vogels op uit Utrecht en ruime omstreken, met als doel deze vogels zodanig te verzorgen, dat zij daarna weer gezond en kansrijk in de vrije natuur losgelaten kunnen worden. Daarnaast spant de Vogelopvang zich in om een betere relatie tot stand te brengen tussen mens en dier in een verstedelijkte omgeving.

Voor de continuïteit van het werk in het vogelhospitaal aan het Rotsoord te Utrecht zoeken wij per direct een

VAKBEKWAAM BEHEERDER (M/V)
(part time / full time)

Werkzaamheden
U bent, samen met uw medebeheerder, verantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging van de opgevangen vogels en voor de continuïteit van hun revalidatie. Tevens bent u verantwoordelijk voor het dagelijks draaiend houden van het vogelhospitaal, door middel van het verzorgen van het dagelijks onderhoud / kleine reparaties, het bijhouden van de administratie, het beheer van de voorraden, gereedschap en materialen, etc.

Het faciliteren, aansturen en begeleiden van de vrijwillige medewerkers in al deze werkzaamheden is uw belangrijkste taak, maar u werkt zeker ook zelf actief mee aan de werkzaamheden. Verder zult u het eerste aanspreekpunt zijn voor derden, zoals het publiek, medewerkers van dierenambulances en collega-asielen.

Wat vragen wij
Voor deze uitdagende baan zoeken wij iemand met ruime ervaring in het begeleiden en aansturen van verschillende mensen; die hen kan motiveren en stimuleren en realiseert dat de grootste kwaliteit van leiderschap vaak ligt in dienstbaarheid. Die zowel goed zelfstandig als in een team kan werken, met een aanpakkersmentaliteit, die zeer flexibel is qua instelling alsook qua tijd, (zelf)discipline en kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan, met oog voor detail.

Vanzelfsprekend heeft u een grote affiniteit met dierenhulpverlening en realiseert u zich dat dit vaak niet samengaat met kantoortijden. Vandaar dat u bij voorkeur in Utrecht of omgeving woont of bereid bent te verhuizen. Aantoonbare interesse voor en/of praktische kennis van wilde vogels is noodzakelijk, evenals duidelijk talent voor het aanvoelen van dieren en een leergierige instelling.

U heeft een realistische kijk op natuurlijke processen en staat stevig in uw schoenen aangaande stressbestendigheid. Verder heeft u een gedegen basiskennis van de verzorging van dieren; bij voorkeur, met praktijkervaring. In verband met seizoensdrukte bent u bereid uw vakanties buiten de drukke periode (ca. april t/m september) op te nemen.

Wat bieden wij
Een boeiende, afwisselende en verantwoordelijke baan op een speciale plek tussen de vogels en de mensen in een groen stukje Utrecht. Werk met veel voldoening waarin u, bij gebleken geschiktheid, een grote eigen inbreng kunt hebben. Een prettige en open werksfeer en enthousiaste (vrijwillige) collega’s.

Enkele dagen bij de Vogelopvang meelopen maakt onderdeel uit van de laatste fase van de selectieprocedure.

Nadere informatie over de Vogelopvang en/of deze functie kunt u vinden op www.vogelopvangutrecht.nl of bij onze secretaris (tel. 06-23 49 75 02). Uw sollicitatie (uitsluitend per brief) kunt u tot en met 3 augustus 2013 richten aan:

Stichting Vogelopvang Utrecht
t.a.v. Sollicitatiecommissie
Rotsoord 24A
3523 CL Utrecht