Vrijwilliger

Stichting Vogelopvang Utrecht kan niet bestaan zonder de inzet van vrijwilligers! Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die helpen met administratieve taken, onderhoudsklussen, bestuurstaken en de verzorging van de vogels.

Ook zin om mee te helpen? Hieronder vind je de openstaande vacatures.

Vrijwilligers gezocht:

Word jij enthousiast van het idee om wilde vogels te helpen en hen weer de vrijheid te geven? En ben je niet bang om je handen uit je mouwen te steken? Dan is de Vogelopvang op zoek naar jou! Je hebt vooraf geen speciale kennis van vogels nodig. Natuurlijk moet je het wel leuk vinden om je in (wilde) vogels te verdiepen.

Functieomschrijving

Vrijwilligers helpen mee met het dagelijks reilen en zeilen van het vogelziekenhuis. Je houdt je voornamelijk bezig met vogels voeren en verblijven schoonmaken. Het werk is afwisselend, je moet zelfstandig kunnen werken en verantwoordelijkheid durven dragen. Ook moet je sterk in je schoenen staan. Soms kan een vogel niet gered worden, en dan moet je daar wel mee om kunnen gaan. Daar staat tegenover dat we ook regelmatig vogels weer vrijlaten in de natuur. Dat geeft enorme voldoening!

Helaas kunnen we in verband met vogelgriep geen vrijwilligers aannemen met een aandoening of gevoelige longen ( bv COPD, asma e.a.)

Vogelschauffeurs

Bij Stichting Vogelopvang Utrecht komen jaarlijks zo’n 3000 vogels binnen. Niet al deze vogels kunnen wij zelf optimaal verzorgen: wij werken samen met verschillende andere opvangen in het land en vervoeren daar met enige regelmaat vogels naartoe. Een voorbeeld: als wij een roofvogel binnenkrijgen streven wij ernaar die dezelfde dag, of tenminste de volgende dag, naar een gespecialiseerde roofvogelopvang te brengen. Wij gebruiken hiervoor onze eigen dierenambulance, en in het laagseizoen doen onze medewerkers dit vervoer. Het wordt nu echter te druk om tussen alle werkzaamheden door ritten te maken. Onze verste collega-opvang ligt op maar liefst 1,5 uur rijden!

Met het hoogseizoen in aantocht zijn wij dus op zoek naar vrijwilligers die in de buurt van Vogelopvang Utrecht wonen, die in het bezit zijn van rijbewijs B, en die zich beschikbaar willen stellen om voor ons vogels naar andere opvangen te vervoeren. Dit gebeurt volledig op oproepbasis, want we weten van tevoren natuurlijk niet wanneer er een bepaalde soort vogel binnenkomt. Wij zijn vooralsnog geopend van 10.00-16.00u. Wij verwachten dat de ritten binnen deze tijden zullen plaatsvinden. Soms zal er echter een vogel laat in de middag komen en kan het voorkomen dat je na 16.00u nog op de weg bent. Wij streven ernaar om wel binnen onze openingstijden vogels te vervoeren, ook met het oog op onze collega’s van de andere opvangen die de vogels moeten aannemen.

Als chauffeur voor Vogelopvang Utrecht ben je het visitekaartje van onze opvang, zowel bij de andere opvangen als op de openbare weg. Daarom verwachten wij dat je er verzorgd bij loopt en dat je je netjes gedraagt in het verkeer. Je bent minimaal 5 jaar in het bezit van rijbewijs B en je hebt ruime rij-ervaring. Het goed beheersen van de Nederlandse taal is vereist. Je ontvangt van ons bij het tekenen van onze vrijwilligersovereenkomst een Vogelopvang-polo in bruikleen, die je dient te dragen tijdens je dienst. Verder is er in overleg vaak de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de opvang waar je een vogel naartoe brengt. Dit bespreken wij op verzoek van tevoren met de collega-opvang.

Geïnteresseerd of heb je vragen naar aanleiding van deze vacature? Neem dan contact op via onderstaande knop!

Nieuwsgierig geworden?

Vul dan het aanmeldformulier in. Wij nemen dan contact met jou op voor een oriënterend gesprek! Als we beiden enthousiast zijn krijg je een uitnodiging om bij ons langs te komen. Je krijgt dan een rondleiding en je kunt gelijk een dienst meelopen met een van onze ervaren vrijwilligers. In het inwerkprogramma is er veel ruimte voor vragen. Na een tijdje kun je zelfstandig aan de slag.

Loop je tegen een probleem aan bij het invullen of versturen van het formulier? Neem dan contact op met +31 6 30 62 38 75