Vacatures

Hier vind je informatie over huidige vacatures bij de vogelopvang Utrecht. Heb je interesse in vrijwilligerswerk? Kijk dan hier voor onze vacatures voor vrijwilligers.

Vacatures

Ben jij een teambuilder en gepassioneerde vogelaar die de handen uit de mouwen steekt, stressbestendig is en in regio Utrecht woont? Dan zoeken we jou!

Stichting Vogelopvang Utrecht is al ruim 35 jaar actief en vangt jaarlijks ongeveer 3000 zieke en/of gewonde inheemse vogels op uit Utrecht en ruime omstreken. Ons doel is om deze vogels zodanig te verzorgen, dat zij daarna weer gezond en kansrijk in de vrije natuur losgelaten kunnen worden.

Heb jij passie voor mensen en dieren? Als gezellige en kundige coach en ervaren dierenverzorger met kennis over vogels hou jij je bezig met het begeleiden van onze 70 vrijwilligers en het verzorgen van de wilde inheemse vogels.

Je begeleidt en coacht de aanwezige enthousiaste vrijwilligers en of stagiaires, je leert hen onder andere om vogels aan te nemen, te beoordelen en te verzorgen. Je opent en sluit de opvang als jij dienst hebt, je zorgt dat het rooster in orde is en dat alles op is geruimd en schoon is gemaakt, je beantwoordt vragen van bezoekers en dierenambulances, kortom je zorgt ervoor dat onze gezellige Vogelopvang met loyale en gepassioneerde vrijwilligers blijft draaien.

We zijn blij en trots als vogels weer herstellen en gezond vrijgelaten kunnen worden. Als dierverzorger bij onze Vogelopvang ben je dus niet alleen bezig met het onderzoeken, behandelen en verzorgen van de vogels maar vragen we meer van jou, Voldoening haal je naast de vogels verzorgen en vrijlaten ook uit het begeleiden van de grote groep verschillende vrijwilligers. Samen zorgen we voor zingeving en maken we impact.

We zoeken iemand die op dinsdag, woensdag en donderdag wil werken, regelmatig ook een dienst in het weekend wil draaien en van mei tot en met juli 2024 geen vakantie neemt, ten minste tot eind augustus 2024 beschikbaar is tussen 28 en 40 uur per week. Wil jij meer weten dan vragen we je om een sollicitatie te sturen naar beheerder@vogelopvangutrecht.nl tot en met 31 januari 2024. Gesprekken plannen we in gedurende de eerste en tweede week van februari.

Wij kijken uit naar je enthousiaste sollicitatie!

Ben jij paraveterinair (in opleiding) en heb jij passie voor Wilde Vogels? Dan hebben we jou er graag bij op de Vogelopvang Utrecht!  Heb jij een flexibele- en pro actieve instelling met een goed organiserend vermogen, kun jij samen met het team zorgen dat een werkdag fijn verloopt. Kun jij hectische- en stressvolle situaties voorkomen?

Het gaat vooral om het hoogseizoen juni, juli en augustus waar je beschikbaar en inzetbaar bent op basis van een oproep contract. Afwisselend ook in de weekenden. We zijn in het hoogseizoen namelijk aan het werk tussen 8 en 21:30 uur.

Functieomschrijving

Het werk is afwisselend, je moet zelfstandig kunnen werken en verantwoordelijkheid durven dragen. Ook moet je sterk in je schoenen staan. Soms kan een vogel niet gered worden, en dan moet je daar wel mee om kunnen gaan. Daar staat tegenover dat we ook regelmatig vogels weer vrijlaten in de natuur. Dat geeft enorme voldoening! Daarnaast vragen we om vrijwilligers te begeleiden, zij helpen ons ook met het dagelijks reilen en zeilen van het vogelziekenhuis. Jouw taken bestaan uit schoonmaken van vogelverblijven, vogels verzorgen,  in falcon de administratie over vogels invullen, vogels ontvangen en een eerste beoordeling maken wat er gaande is, particulieren en dierenambulance te woord staan, de telefoon aannemen en vrijwilligers begeleiden, samenwerken met de dierenarts en onze kantine/ kantoor in orde houden.

Wat zoeken wij?

  • Paraveterinair (in opleiding) inzetbaar tussen 8 en 21:30 uur in juni, juli en augustus. Werktijden en aantal uren in overleg. Bereid deel te nemen aan het weekend en avondrooster.
  • Iemand die vrijwilligers, dierenambulance en collega’s persoonlijk en telefonisch te woord kan staan
  • Collegiaal met onze dierenarts omgaat
  • Een dierenliefhebber die passie heeft voor vogels en de mouwen uit de handen steekt!

Het salaris is marktconform bruto 13,76 per uur (inclusief vakantiegeld en dagen)

Spreekt deze vacature je aan dan kun je jouw motivatie en CV sturen aan kerstin.steinhart@vogelopvangutrecht.nl

Indien je meer informatie over deze vacature wenst dan kun je  Kerstin ook bereiken via haar mobiel: 06 306 238 75

Wij kijken uit naar je enthousiaste sollicitatie!