Word vrijwilliger

Stichting Vogelopvang Utrecht kan niet bestaan zonder de inzet van vrijwilligers! Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die helpen met administratieve taken, onderhoudsklussen, bestuurstaken en de verzorging van de vogels.
Ook zin om mee te helpen? Hieronder vind je de openstaande vacatures.

Vacatures

Word jij enthousiast van het idee om wilde vogels te helpen en hen weer de vrijheid te geven? En ben je niet bang om je handen uit je mouwen te steken? Dan is de Vogelopvang op zoek naar jou! Je hebt vooraf geen speciale kennis van vogels nodig. Natuurlijk moet je het wel leuk vinden om je in (wilde) vogels te verdiepen.

 

Functieomschrijving

Vrijwilligers helpen mee met het dagelijks reilen en zeilen van het vogelziekenhuis. Je houdt je voornamelijk bezig met vogels voeren en verblijven schoonmaken. Het werk is afwisselend, je moet zelfstandig kunnen werken en verantwoordelijkheid durven dragen. Ook moet je sterk in je schoenen staan. Soms kan een vogel niet gered worden, en dan moet je daar wel mee om kunnen gaan. Daar staat tegenover dat we ook regelmatig vogels weer vrijlaten in de natuur. Dat geeft enorme voldoening!

Wil je daarnaast meehelpen met sociale media, website, administratie, bijeenkomsten organiseren en trainingen geven laat dat ook graag weten! We willen jouw talenten en kennis graag gebruiken!

Wij bieden:

Afwisselend werk in een kundig én gezellig team voor een heel mooi doel: je werkt mee aan het redden en uitzetten van vogels die zonder onze hulp niet zouden overleven. Hoe gaaf is dat?! Niks geeft zoveel voldoening als het vrijlaten van een vogel die we met zijn allen hebben opgelapt.

 

Kom jij ons helpen?

Ben je minimaal 18 jaar*, spreek je Nederlands en het liefst ook wat Engels en is de Vogelopvang voor jou goed bereikbaar met fiets of OV? Ben jij van 1 augustus tot en met 30 april minimaal 3 uur per 2 weken beschikbaar en vanaf 1 mei tot en met 31 juli minimaal 4 uur per week? Meld je dan aan via de knop onderaan deze webpagina.
*Wij hebben niet de juiste papieren en begeleiding voor minderjarigen.
Helaas kunnen we in verband met vogelgriep geen vrijwilligers aannemen met een aandoening of gevoelige longen ( bv COPD, astma e.a.)

Bij Stichting Vogelopvang Utrecht komen jaarlijks zo’n 3000 vogels binnen. Niet al deze vogels kunnen wij zelf optimaal verzorgen: wij werken samen met andere organisaties in het land die vogels opvangen en brengen daar met enige regelmaat vogels naartoe. Een voorbeeld: als wij een roofvogel binnenkrijgen streven wij ernaar die dezelfde dag, of tenminste de volgende dag, naar een gespecialiseerde roofvogelopvang te brengen. Wij gebruiken hiervoor onze eigen dierenambulance, en in het laagseizoen doen onze medewerkers dit vervoer. In het hoogseizoen is het te druk om tussen alle werkzaamheden door ritten te maken. Onze verste collega-opvang ligt op maar liefst 1,5 uur rijden!

 

Functieomschrijving

Met name tijdens het hoogseizoen zijn wij dus op zoek naar vrijwilligers die in de buurt van Vogelopvang Utrecht wonen, die in het bezit zijn van rijbewijs B, en die zich beschikbaar willen stellen om voor ons vogels naar andere opvangen te vervoeren. Dit gebeurt volledig op oproepbasis, want we weten van tevoren natuurlijk niet wanneer er een bepaalde soort vogel binnenkomt. Wij zijn vooralsnog geopend van 10.00-16.00u. Wij verwachten dat de ritten binnen deze tijden zullen plaatsvinden. Soms zal er echter een vogel laat in de middag komen en kan het voorkomen dat je na 16.00u nog op de weg bent. Wij streven ernaar om wel binnen onze openingstijden vogels te vervoeren, ook met het oog op onze collega’s van de andere opvangen die de vogels moeten aannemen.

 

Kom jij ons helpen?

Als chauffeur voor Vogelopvang Utrecht ben je het visitekaartje van onze opvang, zowel bij de andere opvangen als op de openbare weg. Daarom verwachten wij dat je er verzorgd bij loopt en dat je je netjes gedraagt in het verkeer. Je bent minimaal 5 jaar in het bezit van rijbewijs B en je hebt ruime rij-ervaring. Het goed beheersen van de Nederlandse taal is vereist. Je ontvangt van ons bij het tekenen van onze vrijwilligersovereenkomst een Vogelopvang-polo in bruikleen, die je dient te dragen tijdens je dienst. Verder is er in overleg vaak de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de opvang waar je een vogel naartoe brengt. Dit bespreken wij op verzoek van tevoren met de collega-opvang.
Geïnteresseerd of heb je vragen naar aanleiding van deze vacature? Neem dan contact op via deze webpagina! Je aanmelden kan via de knop onderaan deze webpagina.

Functieomschrijving

Op zoek naar een vrijwilligersfunctie met inhoud, waarin je lokaal echt kan bijdragen aan dierenwelzijn? Word bestuurslid bij de stichting Vogelopvang Utrecht!

In een kleine locatie aan de Rotsoord in Utrecht werken ruim 65 enthousiaste vrijwilligers, een deeltijd betaalde beheerder, een deeltijd betaalde paraveterinair en een deeltijd betaalde dierenverzorger om inheemse wilde vogels in nood op te vangen en weer klaar te maken om uitgezet te worden. In het vogelhoogseizoen van april tot en met augustus is dat een enorme klus. Het is van belang dat de organisatie op orde is.

De organisatie achter de Vogelopvang is de stichting Vogelopvang Utrecht. Op dit moment heeft de stichting een bestuur van drie personen, maar we hebben dringend behoefte aan nieuwe bestuursleden. Je gaat deel uitmaken van een klein, enthousiast bestuur dat sinds ruim drie jaar in functie is. Je draagt bij aan de maatschappelijke functie die een Vogelopvang heeft en je kunt je tijd, enthousiasme en kennis inzetten ten behoeve van vogel(welzijn). Resultaat is vele dankbare vogels (en verzorgers/sters) binnen en buiten de opvang.

 

Wat zoeken we bij je?

Een bewezen communicatief vaardige persoonlijkheid, die gericht is op samenwerking en het behalen van resultaat binnen zeer verschillende netwerken. De aanwezigheid van deze eigenschappen blijkt ook uit je arbeidservaring. Het liefste heb je ervaring met bestuurswerk binnen een vereniging of maatschappelijke instelling. Affiniteit met dieren in het algemeen en met vogels in het bijzonder is een pre.

Het bestuur bestaat momenteel uit drie personen, te weten een voorzitter, secretaris en penningmeester. Gezien de ontwikkelingen op het gebied van het wildopvang en het dierenwelzijnsbeleid zijn wij op zoek naar uitbreiding van ons bestuur met zeker twee leden.

Wat je gaat doen binnen het bestuur en hoe taken verdeeld worden is afhankelijk van je deskundigheid en wat zich aandient in ons werkveld. Aandachtsgebieden in het bijzonder zijn:

  • Financiën
  • Juridisch
  • Politiek
  • P&O en vrijwilligers

Het bestuur vergadert gemiddeld 1 x per maand.

 

Enthausiast geworden en wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar beheerder@vogelopvangutrecht.nl.

Nieuwsgierig geworden?

Meld je dan aan via de knop hieronder. Wij nemen dan contact met jou op voor een oriënterend gesprek! Als we beiden enthousiast zijn krijg je een uitnodiging om bij ons langs te komen. Je krijgt dan een rondleiding en je kunt gelijk een dienst meelopen met een van onze ervaren vrijwilligers. In het inwerkprogramma is er veel ruimte voor vragen. Na een tijdje kun je zelfstandig aan de slag.

Loop je tegen een probleem aan bij het invullen of versturen van het formulier? Neem dan contact met ons op.

Aanmelden